Pařížské rohlíčky

21 dnů do Vánoc a nový recept na cukroví :).

Každý má ten svůj správný recept na pařížské rohlíčky. Křehké těsto, poctivý, luxusní krém a to vše ještě obalené v čokoládě. Pro mě jsou pařížské rohlíčky luxusní cukroví s puncem první republiky. Já věřím, že Vám budou chutnat stejně jako nám, a že je zařadíte do svého vánočního pečícího seznamu.

RECEPT a co na něj budete potřebovat

Na rohlíčky
200 g mouky z vlašských ořechů
200 g cukru moučka
35 g hladké mouky
2 vejce

Na pařížský krém

150 g másla
30 g kakaa
100 g cukru krupice
1 vejce + 1 žloutek
100 g čokolády na vaření (alespoň 52 % kakaa)
35 g vody

Na čokoládovou polevu

100 g čokolády na vaření (alespoň 52 % kakaa)
50 g másla

POSTUP

  1. Troubu rozpalte na 160 stupňů a 2 plechy vyložte pečícím papírem, nachystejte si zdobící sáček s hladkou zdobící špičkou.
  2. Připravte si těsto na rohlíčky. Ve větší míse smíchejte prosátý cukr moučka s moukou s vlašských ořechů a hladkou moukou. Přidejte 2 vajíčka a vše vymíchejte pomocí cukrářské špachtle/stěrky do těsta, kterým naplňte zdobící sáček a na plech stříkejte malé rohlíčky (myslete na to, že při pečení se lehce „roztečou“, tak ať nemáte obr rohlíky :). Pečte v rozehřáté troubě 18-20 minut. Správně upečené rohlíčky Vám půjdou lehce sloupnout z pečícího papíru. Rohlíčky nechte zcela vychladnout.
  3. Připravte si pařížský krém. Do mísy dejte šlehat vejce se žloutkem na zhruba 2 minuty. Do menšího rendlíku nasypte cukr a zalijte ho vodou. Dejte na plotnu a za občasného míchání nechte vařit, dokud nezačne směs bublat, poté ji stáhněte z plotny a přilijte ji ke šlehajícím se vejcím. Směs nechte dál šlehat alespoň 5 minut.
  4. Po vyšlehání přidejte máslo pokojové teploty, kakao a rozpuštěnou čokoládu. Vše vyšlehejte v hladký krém, který dejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou. Krémem zdobte upečené rohlíčky a poté dejte alespoň na hodinu do lednice.
  5. Připravte si polevu na rohlíčky. Do rendlíku dejte máslo s čokoládou a na mírném plameni vše do hladka rozpusťte. Poté rohlíčky máčejte v čokoládové polevě a dejte zpět ztuhnout do lednice.
  6. Rohlíčky připravujte cca 5-7 dní před Vánoci a skladujte je v chladu.

B.

Napsat komentář