Svařák

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jak lépe se na podzim a v zimě zahřát, než teplým, po koření vonícím svařákem? Já moc nemusím „ohřáté“ víno na trzích, kde si musíte dosypat sáčkový „cukřík“, aby se to dalo vůbec vypít. Proto jsem si jednou zkusila udělat svařák doma, a to byla jiná paráda. Tak ho taky vyzkoušejte… Kupte láhev dobrého červeného a s radostí do toho :).

RECEPT a co na něj budete potřebovat

1 litr červeného vína (já jsem použila Cabernet)
6 polévkových lžic medu
15 kusů hřebíčků
3 ks skořice
6 ks badyánu
200 ml vody
pomeranč nebo mandarinku a jablko

POSTUP

  1. Do kastrůlku si dejte všechno koření a podlejte 200 ml vody. Začněte pomalu zahřívat na plotně a až začne voda vřít, nechte ji vařit asi 5 minut a občas koření promíchejte (svařák tak dostane výraznější chuť).
  2. Poté přidejte 6 lžic medu, promíchejte s kořením a podlejte červeným vínem.
  3. Víno pozvolna zahřívejte, ale nesmí vařit. Až se objeví malé bublinky, víno stáhněte z plotny. Víno poté přeceďte přes jemné sítko, ať Vám v něm neplave koření.
  4. Do skleniček dejte nakrájený pomeranč nebo mandarinku, přidejte plátek jablka, nalejte víno a skvělý svařák máte na světě :).

B.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 komentáře: „Svařák

Napsat komentář